Traducció no oficial gentilesa de Google

CURS 2020-21

Desplegant el menú de la columna de l’esquerra, podreu accedir a les diverses activitats que es van dur a terme durant el curs 2020-21. Us deixem aquí també un petit carrusel de fotos a mode de resum del final d’aquest curs 2020-21.

AUDICIONS NADAL 2020

 

Audicions d’Instrument 2021 de Eloi López

AUDICIÓ D’INSTRUMENTS · FEBRER 2021

L’Escola Municipal de Música (EMM) de Martorell oferirà, del 19 de febrer al 5 de març de 2021, les audicions d’instrument de final de quadrimestre. S’estrenaran cada dia en directe, a les 20.00h, al seu canal Youtube i es publicaran, posteriorment, al portal martorelldigital.cat.

Volem compartir amb tots vosaltres les audicions virtuals que hem preparat. Són audicions avaluatives d’instrument. Cada any en fem dues de quadrimestrals, la primera de les quals és en forma d’audició. Per nosaltres és molt important l’actuació en viu, però posem en valor l’esforç de fer les gravacions i s’agraeix la implicació de les famílies, que és fonamental. Us deixem el calendari d’actuacions a on, si cliqueu damunt la que us interessi, us enllaçarà amb els enregistraments de l’audició.

Tot el claustre de l’EMM ha hagut de posar-se les piles amb temes tècnics en els que no som experts, però que les circumstàncies demanen. Moltes hores editant àudios i vídeos per compartir la nostra feina a través de les pantalles ja que aquest any està sent bastant accidentat pels confinaments. La formació dels alumnes no és el mateixa que venint a l’escola, però hem de valorar molt la feina que s’està fent online i que està sent molt ben rebuda. S’han treballat coses diferents i d’altres maneres, i de tot se n’aprèn.

LABORATORI MUSICAL 2021 · MANU GUIX

El músic i compositor Manu Guix (Barcelona, 1979) ha fet avui, 22 d’abril de 2021 a El Progrés de Martorell un laboratori musical on ha compartit escenari amb alumnes de l’Escola de Música i ha exposat al públic la seva trajectòria. La seva generositat i proximitat ens ha captivat a tots des del primer moment. Us deixem l’enregistrament sençer per si voleu gaudir de nou de la seva expertesa.

Ha començat parlant dels seus inicis en el món de la música, de la seva formació i del gir que la cançó Your song, d’Elton John, va provocar en el seu camí. En lloc de centrar-se en la música clàssica, va encaminar-se cap a la creació de música pop, després de formar-se en cant coral, piano i solfeig, entre d’altres. La seva trajectòria va completar-se amb estudis de violí i cant i el curs 1999/2000 va rebre una beca al Liverpool Institute for Performing Arts, un fet que li va permetre viure a Anglaterra i conèixer de primera mà els musicals que s’hi representaven.

El 2000 va ingressar a l’Acadèmia del programa Operación Triunfo i des d’aleshores ha combinat els seus treballs com a músic amb la docència a l’acadèmia, la creació i producció de temes per a artistes i la direcció musical, tocant tant la ràdio com la televisió. El Petit Príncep, que enguany arriba a la seva vuitena temporada, o La Jaula de las locas són dos dels espectacles amb què més èxits ha recollit.

Tot i que reticent a prendre el paper d’un mestre, Guix ha compartit una estona amb el públic martorellenc i ha resolt els dubtes i inquietuds que li han fet arribar. Sense un ordre estricte, ha explicat, i sense “tenir cap metodologia, només vinc per explicar la meva experiència en el que al cap dels anys s’ha convertit en la meva professió”, ha apuntat. Uns quants alumnes de l’Escola de Música de Martorell han pogut compartit escenari amb ell interpretant els temes Tic Tac i En tres minuts.

Si algú de vosaltres es vol animar a tocar sobre alguna d’aquestes dues cançons que vem tenir la sort de poder compartir amb el Manu, aquí podeu trobar les partitures dels arragements fet expressament per a l’ocasió.

TIC TAC

EN 3 MINUTS

ÀLBUM DE FOTOS · Laboratori Musical amb Manu Guix

ACTUACIÓ ALS PREMIS SAMBORI 2021

El teatre d’El Progrés ha acollit aquest divendres la gala del Premi Sambori de la demarcació Pla de Montserrat. Ha estat el reconeixement als alumnes dels centres educatius de Martorell i poblacions veïnes que han participat en les dues darreres edicions d’aquest certamen d’Òmnium Cultural. El Premi fomenta l’escriptura i l’ús de la llengua entre els escolars d’arreu dels territoris de parla catalana. La presentació ha anat a càrrec de Jordi Morera i Domènec Hernández, amb els compassos d’un combo de l’Escola Municipal de Música de Martorell, la formació de la qual és:

Álvaro Lois, veu / Marta Víctor, veu / Pere Arús, guitarra / Pau Sánchez, baix / Arnau López, bateria

El Premi Sambori fomenta l’escriptura en la nostra llengua des de 1998 a tots els territoris de parla catalana i és l’únic de narrativa en català dirigit als alumnes. Promou l’ús de la llengua, de la imaginació, la creativitat i els valors pedagògics. Cada any compta amb més acceptació, i en l’edició passada hi van participar uns 140.000 alumnes, xifra que el converteix en el premi literari escolar europeu amb més participació.

Com a escola estem molt contents i agraïts de poder col·laborar en activitats culturals pròpies d’entitats del nostre municipi. A la vegada estem molt orgullosos del nostre alumnat que demostra ser molt competent en les diferents situacions en la que es veuen exposats; concerts i audicions, però també altres formats com aquesta gala d’entrega dels Premis Sambori.

FESTA DE LA MÚSICA 2021

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell organitza per primer cop la Festa de la Música entre el 17 i el 22 de juny. Es tracta d’una programació de nou actes, entre els que destaquen els dos concerts tribut, que es dedicaran a la formació El último de la fila i a la cantant Aretha Franklin. Hi ha els recitals de final de curs dels diferents grups de l’Escola Municipal de Música, així com un concert de la Coral Inovyn a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural.

La cita se celebra amb motiu del Dia de la Música (21 de juny), una festa d’origen francès que es fa a 120 països i a unes 700 ciutats, i que ajunta propostes amateurs i professionals. Té la intenció d’arribar a diferents públics i de diferents edats, i aplega les activitats de final de curs de l’Escola Municipal de Música de Martorell.