Traducció no oficial gentilesa de Google

Escola Municipal de Música de Martorell > Notícies > Actuacions > Concert Vermut Solidari · Mans Mercedàries

Concert Vermut Solidari · Mans Mercedàries

Concert Vermut Solidari · Mans Mercedàries

Aquest anys alumnes de la Banda i dos Combos de l’Escola Municipal de Música de Martorel han fet el Concert Solidari per Moçambic, en un format ben diferent, el Concert Vermut Solidari per Moçambic, organitzat per l’ONG Mans Mercedàries.

Foto: Ton Tuset

 

Com deien els Modernistes, i Santiago Rusiñol a les seves Festes Modernistes al Cau Ferrat i Mar i Cel de Sitges, el més important és l’Art Total, i cal gaudir l’Art amb els cinc sentits, és per aquest motiu que el 1900, es va posar de moda de construir unes glorietes enlairades, en parcs, passejos, rambles, on s’instal·laven els músics per fer els seus concerts, i poder ser vistos per tothom, a la parta de baix, els modernistes van posar la moda de posar-hi taules i cadires per poder prendre un vermut mentre escoltaven la música del concert. D’aquesta manera deien, es podia escoltar la música, veure els músics mentre tocaven els seus instruments, i gaudir al mateix temps dels altres sentits, el gust, l’olfacte i el tacte; mentre es prenien un vermut. Es va posar de moda a totes les grans ciutats europees el Concert Vermut. (redacció mans mercedàries)

Foto: Ton Tuset

El dissabte dia 27 d’abril de 2024 a les 12 del migdia, i dins del Programa de la Fira de Primavera de Martorell, va tenir lloc al Teatre “El Progrés”, el Concert Solidari que la Banda i dos Combos d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Martorell ha volgut  fer per  ajudar Moçambic, en el format de Concert Vermut. Desde l’Escola de Música estem molt entusiasmats en poder participar d’aquesta festa per molts motius, entre els quals hi ha el de la solidaritat principalment, però també l’aprenentatge servei com a eix vertebrador de l’educació musical de l’alumnat, ja que disposa d’un escenari on expressar la música que ha estat treballant.  És el tercer any que l’Escola Municipal de Música de Martorell fa un Concert Solidari per ajudar els Projectes de l’ONG Mans Mercedàries.

Foto: Ton Tuset

Tant la Banda com els dos Combos d’alumnes, han fet unes interpretacions musicals excepcionals, acompanyats d’unes veus magnífiques que han aconseguit transportar-nos al món màgic del cinema, de l’època de la música mes tradicional, clàssica i també música més contemporània. I tot el públic hem acabat picant de mans per acompanyar algunes de les interpretacions del Concert Solidari, mentre gaudien del seu vermut.

Foto: Ton Tuset

Acabada la interpretació musical, s’ha fet una sessió fotogràfica de tots els membres de la Banda i els dos Combos d’alumnes  de l’Escola Municipal de Música de Martorell amb les voluntàries i voluntaris de Moçambic’24; amb la Junta de l’ONG Mans Mercedàries i les Mercedàries presents; amb la Regidora de Cooperació, la Sra. Àngels Soria, el Regidor de Cultura el sr. Sergi Corral i altres regidors/es que han pogut assistir a aquest Concert Solidari; i la Sílvia Companyó i el Jaume Encinas, tècnics de Cooperació i Cultura.